Gradska hronika

Inspektori rade u tri smene

Na današnjoj konferenciji za novinare u Pirotskom upravnom okrugu, koji je ujedno i sedište svih republičkih inspekcija, saopšteno je da će u cilju još žešće borbe protiv sive ekonomije, republičkih inspektori ubuduće vršiti kontrole i u popodnevnim i kasnim večernjim satima, izjavio je načelnik Pirotskog upravnog okruga Dimitrije Vidanović.

kontrola poreske inspekcije_resize

U toku je uvođenje i elektronske evidencije zaposlenih pa će inspektori rada imati tačan uvid za svaki objekat koliko radnika ima prijavljenih što će im olakšati posao i kontrole učiniti znatno efikasnijim nego što je to do sada bio slučaj.

Kako se navodi u izveštajima inspekcija, ovaj novi režim rada već je dao prve rezultate pa je tako u prvim kontrolama u februaru mesecu u 10 nadzora otkriveno šest radnika na crno.

Kontrole je vršila i Inspekcija za zaštitu životne sredine. Izvršene su 33 kontrole, od toga 9 vanrednih i tri granične. Tom prilikom doneto je šest rešenja, jedna zabrana prekograničnog kretanja otpada a podneta je i jedna krivična prijava iz oblasti upravljanja otpadom.

Poljoprivredna inspekcija je obavila 46 kontrola tokom januara meseca, a vršena je i kontrola korišćenja podsticajnih sredstava u poljoprivrednoj, organskoj i stočarskoj proizvodnji.

Inspekcija rada podnela je tokom januara 10 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka.

Veterinarska inspekcija je prilikom kontrola posebnu pažnju posvetila pojačanoj kontroli maloprodajnih objekata, a kod četiri uzoraka mesa, od toga tri kod divljih svinja i kod jedne domaće, ustanovljeno je prisustvo trihinele. Vlasnici su konzumirali zaraženo meso pa su upućeni na lečenje.

Tržišna inspekcija je fokus svog rada stavila na prometu rezanog duvana, ali i kontrole cene crnog hleba, a vršene su i kontrole kada je reč o prometu vode.

A.Ć.

foto ilustracija Aleksandar Ćirić

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker