Gradska hronika

Inspekcije kontrolišu teretnjake

Inspekcija Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture započela je akciju kontrole teretnog transporta u pet gradova. Kontrola se vrši u Beogradu, Vranju, Pirotu, Ivanjici i Zaječaru i u periodu od dva sata je provereno 60 kamiona.

koridor101

Pomoćnik ministra građevinarstva zadužen za inspekcijski nadzor Aleksandar Simić rekao je Tanjugu prilikom kontrole carinskog terminala na Kvantašu u Beogradu da je akcenat stavljen na kontrolu međunarodnog teretnog transporta.

“Kontrolišemo carinske terminale i proveravamo transportnu i carinsku dokumentaciju. Iz ranijih kontrola se uvidelo da je neophodna ovakva istovremena i sveobuhvatna akcija kako bismo adekvatno reagovali i uredili ovu oblast i zaštitili lojalnu konkurenciju“, istakao je Simić.

Kako je rekao, u današnjoj akciji je za dva sata iskontrolisano 60 vozila, a inspektori su proveravali dozvole za transport robe koje države između sebe primenjuju.

“Kontrolišemo da li se transport odvija po zakonu, a mere koje se preduzimaju su isljučenje iz saobraćaja i upućivanje kod sudije za prekršaje, mandatne kazne, kao i da se vrate na mesto utovara i istovare robu“, objasnio je Simić.

On je kazao da ima primera da strani prevoznici, koji uđu u Srbiju, tovare robu u domaćim fabrikama i magacinima, onda je voze u druge ili treće zemlje, a država bude uskraćena za novac od izdavanja dozvola za transport robe.

“Upravo nam je cilj da suzbijemo to polje sive ekonomije i omogućimo legalnim prevoznicima da privređuju“, poručio je pomoćnik ministra.

Izvor TANJUG

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker