Gradska hronika

Inicijativni odbor dopunio svoje zahteve

Prošlo je skoro godinu dana kako su radnici Aha Mure Prvi Maj prvi put organizovano izašli van kruga fabrike u protestnu šetnju. Tada predvođeni sindikalnim liderima, a danas predstavnicima “Inicijativnog odbora”, oko sto radnika Aha Mure danas je svoje zahteve predalo predstavnicima lokalne samouprave i načelniku Upravnog okruga.

Danas smo predali dopunu našeg zahteva od pre neki dan, gde tražimo sastanak u Vladi i pomoć u vezi ličnih dugovanja prema javnim preduzećima zbog desetomesečne obustave ispalate zarada. Tokom naredne nedelje opština će razmotriti svoje mogućnosti i nadležnosti, o čemu ćemo biti obavešteni – izjavio je nakon sastanka u opštini jedan od predstavnika “Inicijativnog odbora”.

 Tokom prepodneva, saopštenjem se javnosti obratio menadžment fabrike koji navodi da na osnovu poslednjih aktivnosti Ministarstva privrede i menadžmenta fabrike Aha Mura Prvi maj ovih dana biće potpisani ugovori sa zakupcima proizvodnih hala i mašina, a u vrlo kratkom roku veći broj radnika vratiće se uz mašine.

Inicijativni odbor je danas najavio miting za ponedeljak u 16 sati na Trgu pirotskih oslobodilaca.

Slične vesti

Jedan komentar

  1. postovani,oko AHmurae prvi maj neko ovde nece da kapira namerno ,pa zar nevidite radnici sve znaju,godinama n.n.lica kako navodi inicijativni odbor se krade i to sve isti i niko nece namerno da procesuira,stiteci necije interese,zakupice ali kakav je kredibilitet tih firmi/gazde dobre/ali kako nemogu da otkriju kako ih neko podkrada,i tu vide sansu oni koji godinama rade to sto rade,potraje i pukne,neuspe,tako ce biti sve dok neki neodu tamo gde im je mesto,inicijativni odbor je sve rekao samo sto nije nacrtao,zivi bili pa videli,bice sve isto kao i pre,kamo srece da gresim.pogledajte komentare ovih dana pa ce te videti spominju nekog Stanisu,oni ga znaju ko je i sta radi ali niko ga nedira njega i njegove kanale,ljudi se neupustaju otvoreno da kazu istinu jer nemaju papire dokaze a sve videli i znaju,netreba biti veliki psiholog..novi ljudiako se hoce bolje vreme.treba pogledati u komsiluk u AD prvi maj,sta oni raduckaju da nije zalosno bilo bi smesno.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker