U Beloj Palanci sahranjen Danilo Ž. Marković(84)

Podelite

Na belopalanačkom groblju danas je sahranjen Danilo Ž.Marković, poznati profesor grupe socioloških predmeta na beogradskom i niškom univerzitetu.

Osim što je bio poznati sociolog, Marković je  bio i ambasador Srbije u Ruskoj federaciji, od 1994. do 1998. godine  gde je počasni  doktor na nekoliko univerziteta. Bio je i potpresednik Vlade Srbije, ministar prosvete, a obavljao je i druge funkcije. Među svojim Palančanima je bio omiljen i pomagao je kad god je bio u prilici. Osim članova porodice od Markovića su se oprostili mnogobrojni prijatelji, poznanici, saradnici.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1