In memoriam

In memoriam – Bratislav Nešić-Baki (1949-2016)

IN MEMORIAM

 

BRATISLAV NEŠIĆ BAKI

1949-2016

 

U subotu, 09.01.2016. je u 67. godini iznenada preminuo Bratislav Nešić Baki, nekadašnji košarkaš KK”Pirot”, član čuvene generacije iz druge polovine 60-ih koja je igrala kvalifikacije 1967. godine za ulazak u Prvu saveznu ligu Jugoslavije.

In memoriam Baki Nesic

 

Popularni Baki (ili Baron kako su ga neki zvali) rođen je 1949. godine u Pirotu. Kao gimnazijalac debitovao je sa 17 godina za prvi tim KK”Pirot” 1966. godine, zajedno sa Zoranom Lazarevićem, Milutinom Stamenovićem i Tomislavom Jončićem, da bi u generaciji sa Svetislavom Pešićem, Draganom Filipovićem, Miletom Jovanovićem Šircem, Gođincem, Zoranom Kostićem i ostalima dosegao do najvećeg uspeha u istoriji KK”Pirot”. Igrao je Baki i sa Šerpom, Mišom Vučićem, Sinišom Jovanovićem, Pansom, a kasnije sa Mirom Denkovićem, Stevom Stamenovicem i ostaliima. Nakon četiri sezone u KK”Pirot” prešao je 1970. u Mladenovac, da bi se vratio 1974 godine da odigra još dve sezone kod trenera Tasića, potom Gođinca. Odlaskom u vojsku 1977. godine završio je košarkašku karijeru. Radni vek je proveo kao predstavnik beogradskog “Frikoma” u Pirotu.

Poslednjih godina bio je generalni sekretar Ronilačko-plivačkog kluba “Pirot”.

 Sahrana Bratislava Nešića će se obaviti u nedelju, 10.01.2016. na Starom pazarskom groblju u 14 časova.

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Jako nas je ožalostila vest da je Baki preminuo. Nas drug Baki koga su nasa deca i deca ostalih njegovih prijatelja od milja zvala Batica. Bio je dobar drug, sportsman i iznad svega dobar covek. Neka mu je laka zemlja,nek počiva u miru.
    Dale i Silvana

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker