Sport

Imenovan novi trener FK Radnički

Upravni odbor Radničkog na sednici održanoj 15.juna doneo je odluku da za novog trenera belih imenuje Marjana Živkovića.

StadionFudbalski klub Radnički saopštio je danas da je novi trener “belih” Marjan Živković.

“ UO je detaljno sagledao rezultate i igre u minuloj sezoni i izrazio stav da je promena na mestu trenera neophodna kako bi se ostavario napredak u igri i rezulatatima bez koga nije moguće postizanje željenih ambicija i plasmana” navodi se u saopštenju.

Upravni odbor kluba odao je priznanje Vojkanu Aleksiću na radu u prethodnih godinu dana i izrazio nadu da će novi trener Marjan Živković ispuniti ciljeve.

“ Vojkan Aleksić će ostati prijatelj Radničkog, a njegov odlazak sa mesta trenera je nužnost koju nameću takmičarske ambicije kluba. Za novog trenera izabran je Živković, bivši igrač kluba, sa zavidnom karijerom, a sada ambiciozan mladi stručnjak i UO mu iskazuje jednodušnu podršku i poverenje. Uvereni smo da će Živković uz pomoć i saradnju igrača, članova stručnog štaba, uprave i navijača uspešno odgovoriti obavezama i ciljevima kluba” zaključuje se u saopštenju.

Živković: Treća sreća

Živković je danas rekao da mu je velika čast što je ponovo preuzeo bele i da je svestan šta se od njega očekuje.

“Nakon nekoliko razgovora sa ljudima iz novog rukovodstva, u koje imam poverenje da će se u Radničkom raditi po principima koje zahteva moderni fudbal, na obostrano zadovoljstvo došli smo do dogovora o saradnji u narednoj sezoni. Iskreno verujem da ćemo vratiti klub na mesto koje mu po tradiciji pripada. Meni je ovo treći povratak u matični klub i ja verujem u onu narodnu – Treća sreća!” – izjavio je Živković nakon odluke UO.

Živković kao jedan od 23 kandidata za dobijanje UEFA PRO licence danas putuje u Češku na Evropskom prvenstvu, gde će po nalogu UEFE analizirati utakmice prvenstva.
Izabranike Mladena Dodića pored novog trenera Radničkog, Marjana Živkovića bodriće i njegove kolege, bivši proslavljeni asovi Dejan Stanković, Zoran Mirković, Ivan Tomić, Bratislav Živković, Gordan Petrić, Goran Drulić …

Promocija Živkovića zakazana je za narednu nedelju, nakon njegovog povratka iz Češke.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker