Lokalna samouprava

I Obrenovcu stiže pomoć iz Pirota

Kontingent pomoći Opštine Pirot u vidu 1200 pari čizama tokom vikenda dopremljen je područjima ugroženim poplavama, Krupnju, Paraćinu, Loznici i Svilajncu. Danas je pomoć poslata i Obrenovcu.

Pomoc iz PirotaOnog dana kada smo urgentno poslali 1200 pari čizama, Obrenovac nije bio u mogućnosti da primi našu pomoć, zbog totalne evakuacije, pa smo odlučili da njima pomognemo kada se za to stvore uslovi. U kontaktu sa Štabom iz Obrenovca obavešteni smo da je od danas moguća dostava pomoći namenjena Obrenovcu, koja se skladišti u naselju Barič. Stanovnicima Obrenovca u ovom trenutku najpotrebnije su čizme i flaširana voda, pa shodno tome smo i reagovali tokom prepodneva. Organizovan je transport 300 pari čizama i 1250 litara flaširane vode – izjavio je Pirotskim vestima Milan Popović, predsednik Skupštine opštine Pirot.

Opština Pirot nastaviće da preduzima neophodne mere u cilju pružanja pomoći ugroženom području.

Apotekarska utanova Pirot se takođe priključila humanitarnoj akciji.

– Kao prva reakcija na stanje u zemlji zaposlenih u Apotekarskoj ustanovi, organizovana je akcija izdvajanja  jedne dnevnice. Sredstva prikupljena u ovoj akciji sutra će   biti uplaćena na račun Vlade Srbije. Kao ustanova danas ćemo isporučiti Crvenom krstu dečije pelene, kozmetiku za bebe i flašice, pošto smo od ove organizacije dobili informaciju da je to najpotrebnije – izjavila je  Slađana Zlatković, direktor Apotekarske ustanove Pirot.

A.Ć.

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker