Lokalna samouprava

I grad pomaže oporavak Tigra ad

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić i direktor Tigra AD Branislav Čurić danas su potpisali ugovor o konverziji dugova kompanije Tigar AD prema gradskoj upravi u kapital. Ovim ugovore biće konvertovano oko 90 miliona dinara uglavnom poreskih dugova u kapital. dsc_2102_resize

-Moram da izrazim veliko zadovoljstvo što je Vlada Srbije preduzela značajan korak za ozdravljenje Tigra AD konverzijom dugova i potpuno je normalno što mi sledimo taj primer jer ćemo konvertovati oko 90 miliona dinara pre svega poreskih dugova Tigra AD u kapital. Naša želja je da fabrika potpuno ozdravi, da stane na noge i da bude nosilac razvoja našeg grada. Oni pomažu i sport i kulturu i ja im se zahvaljujem na tome i nadam se da će tako nastaviti i da ćemo brzo videti pozitivne efekte celog ovog posla-kazao je Vasić.

 

-Zahvaljujem se gradonačelniku jer su u relativno kratkom roku podržali zaključak Vlade Srbije i krenuli u konverziju dugova. To je značajan korak za opstanak kompanije i nadam se da ćemo u narednom periodu ponovo biti aktivni sudionik naše zajednice. Tigar se zajedno razvijao sa lokalnom samoupravom i ovo je još jedna potvrda toga. Mi smo već završili nekoliko konverzija i sledi nam još posla na tom planu-kazao je direktor Čurić.

Slične vesti

Jedan komentar

  1. I nikako da saznamo glavne informacije iz ove vesti ili iz izjava aktera! Koliko procenata akcija je Pirot dobio ovom konverzijom od 90 miliona dinara? Da li ce zahvaljujuci tome imati svoje predstvanike u Skupstini akcionara ili u Upravnom odboru? Na koliko je procenjena vrednost kompanije Tigar? Ako od toga oduzmemo dug od 50 miliona evra mozemo da vidimo koliko stvarno vredi firma i koliko bi trebao procentualno da vradi 90 miliona dinara. Tek onda mozemo videti da li konverzija uradjena u korist ili na stetu grada!
    Nesto ne verujem da sva pokretna i nepokretna imovina, kao i vrednost brenda, vrede 50 miliona evra, tj. dug je verovatno veci od vrednosti firme. Sto znaci da Tigar vredi nula! Bas me interesuje kako je onda procenjeno koliko vredi 90 miliona dinara grada?!
    Ovo je sve trebao grad da uzme u obzir kad je radio konverziju. A sta smo culi u izjavi? Grad se zahvaljuje Tigru sto i dalje pomazu sport i kulturu u gradu?! Ako mogu da budu sponzori sto onda nisu platili 90 miliona dinara svojih dugovanja prema gradu? Ako ne mogu da plate svoje dugove, a ocigledno da ne mogu, zasto se bahate pa glume sponzore kulturi i sportu?
    Zasto vasi novinari nisu postavili ova pitanja? Ako se vide odgovri na ova pitanja u ugovoru o konverziji i ako ste imali uvida u taj ugovor zasto to niste objavili?
    To je po meni pravo novinarstvo, a ne samo da se ode na dogadjaj i da se zabeleze izjave.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker