Radioamateri probijaju puteve do bolesnih i nemoćnih

Podelite

Grupa radio-amatera, iz Pirota i Babušnice,  koji su u mnogo navrata pokazali i dokazali svoju humanost u vanrednim situacijama, organizovali su se kako bi u selu Kambelevci, u opštini Babušnica, probili put do jednog od komšija koji je zbog operacije teško pokretan, a zbog ogromnog snega koji je pao u ovom kraju, bio je odsečen od sveta.

-Radio-amateri iz sela Kambelevci, članovi Radio kluba Pirot, organizovali  su se (Raša YU4ZRK i Vlada YU4TVK), kako bi u akciji probijanja i čišćenja zavejanih puteva u okolini Babušnice pomogli onima kojima je ovakav vid pomoćni neophodan. Oni su konkretno probili gotovo dva kilometra potpuno zavejanog puta do jednog od njihovih komšija koji je zbog operacije teško pokretan, a zbog smetova gotovo odsečen od sveta, pa samim tim i od lekarske pomoći-kazao je Pirotskim vestima Bojan Božić, iz Radio kluba Pirot.

 

Radio klub “Pirot” YU1INO, u saradnji sa opštinskim štabom za vanredne situacije je aktivirao RMZO zbog meteo uslova u ovom delu Srbije. U slučaju neprohodnosti puteva i bilo kakvih problema zovite na telefon; 060 31 22 444, apeluju iz Radio kluba. 

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1