Ljudi velikog srca

Humani Piroćanci pomažu poplavljenima u Grockoj

U okviru projekta „Mladi su zakon – Pirotski okrug“, koji sprovodi Udruženje građana „Vizija“ Pirot, a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, organizovana je omladinska volonterska akcija,u Grockoj, dana, 23. 08. 2014 u cilju podrške mladima u područjima pogođenim majskim poplavama.

vizija

Volonterska akcija podrazumevala je druženje mladih iz svih opština Pirotskog okruga, sa mladima iz opštine Grocka, koji su pogođeni poplavama, kao i organizovanje raznih kulturnih događaja koji su priređeni ovog vikenda. Reč je o izložbi najboljih fotografija Stare planine i celog Pirotskog kraja, autora fotografa iz Foto kluba “Fokus” iz Pirota, zatim stend-ap komedija u izvođenju Lazara Živkovića iz Babušnice koji je  na duhovit način na lokalnom dijalektu prikazao naše naravi, kao i  pozorišni komad “Rasprodaja snova”, koji su izveli mladi  glumci teatra “Hristo Botev” iz Dimitrovgrada, u režiji Delče Gigova a po tekstu Elizabete Georgiev.

vizija 2

Po završetku kulturnih događaja, mladi iz Pirota su svojim vršnjacima iz Grocke uručili prigodne poklone i pomoć u vidu knjiga, i sredstava za higijenu.

vizija 1

Saopštenje Vizije

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker