Ljudi velikog srca

Humani maturanti Srednje stručne škole

Maturanti Srednje stručne škole su se pridružili akciji pomoći ugroženima od poplava. Oni su se složili da od novca koji su sakupili za dekoraciju sale i za trubače kupe pelene, hranu za bebe i higijenska sredstva, i na taj način pomognu ugroženima u poplavljenih područjima.

Ucenici humanitarna

Sara Anđelković, maturnat Srednje stručne škole, kaže kako su odmah odlučili da prikupljeni novac, umesto za trubače i dekoraciju, doniraju u vidu neophodnih higijenskih sredstava, pelena i hrane za bebe.

” Osećali smo moralnu obavezu da nekako pomognemo. Sakupili smo oko 8000 dinara. Znamo da to nije velika suma novca, ali smo srećni što možemo da damo mali doprinos, i barem malo pomognemo ljudima kojima je pomoć sada najpotrebnija.”

Na ovaj način, ovi školarci velikog srca su pokazali svoju zrelost, i već položili ispit zrelosti.

A.Ć.

Slične vesti

9 Comments

  1. Mi gimnazijalci smo prosle godine donirali, i svake godine doniramo vise od svih ove godine slobodno da nas zaobidju, nemaju nasi roditelji toliko para koliko ima ugrozenih u Srbiji, neka se smanje plate p-rofesorima i tigrovcima,za ove u Obrenovcu!!

  2. @gimnazijalac: svako daje koliko moze. Tvoj komentar nije uopste na mestu. Kao bivsi gimnazijalac, ponosim se svojom skolom, i svim akcijama koje je preduzela, jer su pomogli dosta. Niko te ne tera silom da pomazes, mozes odbiti bilo koju akciju, ali barem recima podrzi nesto sto je dobro. A sto se tice odbijanja para, ne samo da ce odbijati profesorima i tigrovcima, vec svima, pa i tvojim roditeljima. Pozdrav i sve najbolje.

    1. Bravo, ko zna koja po redu humanitarna akcija nase skole!
      @Gimnazijalac, jesi i sad donirao vise od svih? Nije bitno uopste koliko smo sakupili, bitno je to da smo dali. Kako kazu: Nase malo, nekome znaci jako puno.

  3. svaka cast ovim mladim ljudima…nove generacije ce dici ovu zemlju iz pepela!!!
    @gimnazijalac decko vidi se da si mlad i neiskusan…brzoplet… prvo niko nije tebe terao na da dajes zato se to zove dobrovoljno… drugo ne moze se smanjiti plata ili bilo sta bilo kome jer je to apel..sto bi znacilo dobrovoljno..ko koliko moze on ce dati ako to zeli..ako ne zeli njegovo je pravo..
    kao sto rekose..komentar ti nije na mestu.. apsolutna bruka svoje skole..

  4. Што се тиче Гимназије, плаче ми се што се акција ,,Твојих пет минута сјаја, нечији цео живот” изгасила и вероватно никада неће видети светлост дана (како је матура у мајици упропашћено вече и како је лепо облачење ваш врхунац).
    Плаче ми се зато што су волонтери Црвеног крста, морали да напусте сортирање хуманитарне помоћи да би ишли да уче историју, јер професор нема разумевања за изостајање из школе.
    Плаче ми се кад видим пуне баште кафића, а у Обреновцу се не зна тачни број настрадалих.

    И да, од петка, до вечерас, из Гимназије је било пар професора и можда 10ак ђака. Где сте остали?

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker