Sport

„Hibrid” turniri u našem gradu. Pirotski šahisti iz kluba “Čast i slava” remizirali sa američkim šahistima 9:9

Proteklog vikenda, u našem gradu је održan treći po redu Hibrid turnir. I ovog puta, naši igrači igrali su protiv američkih šahista, posredstvom interneta. Igran je dvomeč na devet tabli, a posle mnogo borbe meč je završen nerešenim rezultatom 9:9.

U organizaciji ŠK „Lužnica” i Okružnog šahovskog saveza, u nedelju, 12. 2. 2023. god. u Babušnici je odigrano Okružno prvenstvo u ubrzanom šahu. Nastupilo je dvadeset šest šahista iz našeg okruga, koji su odigrali sedam kola. Posle mnogo neizvesnih partija i velike borbe, prvo mesto osvojio je Miloš Tonić, član ŠK „Čast i slava”, sa odličnih 6 poena.

Drugo i treće mesto pripalа su igračima ŠK „Caribrod” Srbislavu Minčiću, koji je osvojio 5,5 poena, koliko je imao i trećeplasirani Roki Stoimenov. Vredan rezultat postigao je i junior Dimitrije Tomić, koji je sa osvojenih 4 poena zauzeo osmo mesto. Sudija turnira bio je medunarodni sudija Dragan Jovičić iz Dimitrovgrada, a sve pohvale idu i organizatorima koji su učinili sve da turnir protekne u najboljem redu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker