Gradska hronika

Heroin preko Gradine švercovali u akumulatoru

 

U akciji policije i Tužilaštva za organizovani kriminal uhapšena su dvojica dilera droge iz Beograda koji su heroin iz Turske, preko graničnog prelaza Gradina švercovali tako što su ga sakrivali u specijalno napravljenoj šupljini u akumulatoru automobila. Prilikom hapšenja zaplenjeno je dva kilograma heroina, visoke čistoće. Policija i tužilaštvo su ovu grupu operativno obrađivali više od godinu dana. Za to vreme je oduzeto više od sedam kilograma heroina koji se iz Turske švercovao za potrebe beogradskog tržišta. Sve vreme se stezao obruč oko vođe narko-klana M.Z. iz Zemuna koji je uhapšen a njegov narko-klan samim tim razbijen.

heroin

Uprava kriminalističke policije (UKP) i Tužilaštvo za organizovani kriminal presekli su još jedan kanal krijumčarenja heroina u zajedničkoj akciji, u kojoj su uhapšeni M. Z. (1950) i N. K. (1953) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Osumnjičenisu uhapšeni u porodičnoj kući M. Z. u Zemunu, prilikom primopredaje heroina, koji je N. K. prokrijumčario iz Turske u specijalno izrađenoj šupljini akumulatora svog automobila marke “mercedes”, bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka.

Trenutak hapšenja-snimak MUP Srbije
Trenutak hapšenja-snimak MUP Srbije

Pripadnici UKP i Tužilaštva za organizovani kriminal su u više akcija tokom 2014. godine, od organizovane kriminalne grupe koju je predvodio M. Z, oduzeli ukupno sedam i po kilograma heroina, namenjenog beogradskom tržištu.

Drogu je nabavljao uglavnom u Turskoj i krijumčario je preko Bugarske u Srbiju, u količinama od po nekoliko kilograma, gde ga je miksovao i prodavao, stičući ogromnu protivpravnu imovinsku korist.

Osumnjičeni M. Z. i N. K. su, uz krivičnu prijavu, predati postupajućem tužiocu za organizovani kriminal na dalju nadležnost.

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker