Gradska hronika

“HELP”: Sertifikati za 44 devojke

U svečanoj sali SO Pirot, podeljeno je danas 44 sertifikata, nezaposlenim osobama sa evidencije NSZ, koje su stekle veštine i znanja za  bavljenje poslatičarstvom, informatikom i  frizersko-kozmetičarskim poslovima.

masa bubanj, vladan vasic i jelena kostic

Stručna obuka koju je u saradnju sa lokalnom vlašću i NSZ proteklih meseci organizovao “Help”, završena je uspešno, a preko 50 odsto vlasnika pomenutih sertifikata je mlađe od 30 godina.

urucivanje sertifikata

Posredstvom ove nemačke organizacije proteklih godina posao je dobilo preko 330 mladih Piroćanaca i kooperativa. To znači da se sa statusom nezaposlenog ne treba miriti i da se uz dobru ideju, a u ovom slučaju pomoć “Helpa, lokalne vlasti i NSZ posao može obezediti-rekao je Vasić prilikom podele sertifikata.

urucivanje sertifikata 1

Maša Bubanj, koja zastupa toliko pominjanu nemačku organizaciju, kazala je, da je u svim projektima pirotska lokalna samouprava učestvovala sa 50 odsto, što se mora naglasiti, ali i da je Nemačka kao država proteklih godina najviše donirala Jug Srbije, tačnije gradove u ovom delu Republike gde je prisutna 15 godina, i da je ovo drugi ciklus stručnih obuka koji je realizovan u saradnji sa NSZ Pirot.

Direktora Filijale NSZ u Pirotu Jelena Kostić je takođe izrazila zadovoljstvo saradnjom sa “Helpom” i lokalnom vlašću u cilju smanjenja nezaposlenosti.

P.V.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker