Ostale vesti

HELP I GRAD PIROT: Otvorene prijave za podršku započinjanju/proširivanju mikro i malih biznisa u Pirotu

Organizacija Help u saradnji sa gradovima Pirot, Leskovac i Lazarevac, otvara konkurs za prijavu za podršku u opremi za započinjanje ili proširivanje mikro i malih biznisa, uslužnih i zanatskih delatnosti, u okviru programa „Inkluzija i ekonomsko osnaživanje na Zapadnom Balkanu“ koji se realizuje uz finansijsku podršku nemačkog Saveznog ministarstva za spoljne poslove (AA) uz finansijsko učešće samih gradova i opština gde se projekat realizuje.

Na konkurs za podršku u opremi za započinjanje ili proširivanje poslovne delatnosti, mogu da se prijave sva zainteresovana lica sa prebivalištem u ciljanim gradovima i opštinama.

Konkurs za Pirot je otvoren od 28. aprila do 20.maja 2023. godine.

Naknadno će biti dostavljena informacija o konkursima i predviđenom broju podržanih klijenata u drugim gradovima i opštinama.

Prijavljivanje se vrši popunjavanjem elektronske prijave na linku dole (dugme „Prijava“).

U okviru projekta, u 2023 godini, u Leskovcu i Pirotu će biti podržano najmanje po 25, a u Lazarevcu najmanje 20 biznisa, u  njihovim namerama za započinjanje ili razvoj poslovnih delatnosti. 

Podrška uključuje:

  • Donaciju u opremi i/ili materijalu prosečne vrednosti u iznosu od 3.000,00 evra,
  • Organizaciju poslovnih i stručnih obuka prema potrebama korisnika,
  • Praćenje podržanih mikro biznisa.

Potencijalni kandidati, koji imaju realne i održive poslovne ideje za započinjanje ili razvoj sopstvene ekonomske aktivnosti – poslovne delatnosti, u skladu sa  postojećim strategijama lokalnog razvoja, mogu da konkurišu za odobravanje donacije.

Prednost će imati kandidati kod kojih tražena oprema u većem procentu utiče na energetsku efikasnost, zaštitu životne sredine, smanjenje štetnih uticaja na životnu sredinu, ekološku proizvodnju i/ili reciklažu. Prednost će takođe imati žene, osobe sa invaliditetom i ostale socijalno ugrožene grupe.

Odobrene donacije biće dodeljivane isključivo u vidu opreme i/ili materijala, bez gotovinskih isplata.

Obaveze korisnika koji potpišu ugovor o donaciji:

  1. učešće 20% za opremu vrednosti 3.000,00 EUR
  2. registracija poslovne delatnosti/biznisa u skladu sa zakonodavstvom Republike Srbije
  3. pohađanje obuka organizovanih od strane Helpa

Prijavni formular predstavlja polazni dokument u procesu odabira korisnika pomoći. Na osnovu podataka navedenih u ovoj prijavi, predstavnici Helpa će pregovarati sa onim kandidatima čija ideja najviše obećava i koji zadovoljavaju sve ostale kriterijume.

Neophodno je dati kompletne i detaljne odgovore na sva pitanja. Konačna odluka o prihvatanju ili odbijanju kandidata biće doneta kada potrebna procedura bude kompletirana. Molimo da uz popunjenu prijavu obavezno priložite kopiju lične karte podnosioca zahteva, kopiju diplome (ukoliko je imate), kopiju potvrde o registraciji delatnosti (ukoliko je delatnost registrovana).

Uputstvo za popunjavanje elektronske prijave za grant.

Za upite iz Pirota i Leskovca kontaktirati:
Help Nis, ul. Obrenovićeva 36/2, 18000 Niš, 018-25 28 22, [email protected];

Za upite iz Lazarevca kontaktirati:
Help Beograd, ul. Učiteljska 52, 11050 Beograd, 011 30 46 340, [email protected];

ili putem kontakt forme na Helpovom veb-sajtu: www.help-serbia.org.rs

Evo i rasporeda prezentacija koje će u Pirotu i okolnim selima biti održane u cilju dobijanja svih dodatnih informacija vezano za apliciranje:

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker