Lokalna samouprava

HELP i Grad Pirot obezbedili pomoć za pokretanje 433 malih biznisa u Pirotu

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić i predstavnici humanitarne organizacije HELP danas su podelili 19 novih ugovora o pomoći za započinjanje biznisa budućim preduzetnicima. Gradonačelnik Vasić istakao je da je saradnja Grada sa Help-om veoma plodna i da je zahvaljujući  obezbeđena pomoć za čak 433 korisnika za mikro i male biznise i za tri kooperative. Do sada je milion evra uloženo u razvoj ovog sektora u Pirotu zahvaljujući ovoj saradnji, a od toga je preko 400.000 evra učešće Grada Pirota. 

-Ovog puta je 19 novih preduzetnika dobilo pomoć po 2.400 evra za pokretanje biznisa, raduje činjenica da je tu devet uslužnih, četiri poljoprivrednih i tri malih biznisa iz zanatske delatnosti. Svi su u obavezi da imaju svoje učešće, ali i 8 sati društveno korisnog rada-kazao je Vasić uz želje novopečenim preduzetnicima da uposle svoje porodice, familije i da im biznisi rastu u godinama pred nama.

Po rečima Maše Bubanje, iz HELP-a, ova organizacija već 11 projekata realizuje u Pirotu a do sada je podržano 433 malih biznisa.

-U okviru ovog projekta planirali smo ukupno 40 korisnika, ovo je drugi krug i današnjim potpisivanjem završavamo svoj posao u Pirotu za sada, kazala je Bubanja.

Radionica za izradu slanih torti i kolača “Slane tajne” pokrenuta zahvaljujući pomoći HELP-a i Grada

Jedna od novih preduzetnica, naša sugrađanka Biljana Živković koja je već dugi niz godina bila bez posla,  pokrenula je radionicu za proizvodnju slanih poslastica – “Slane tajne”.

-Otvaramo radionicu za proizvodnju slanih torti i kolača “Slane tajne”. Ova oprema će mnogo da mi znači i pomogne u početku koji je uvek težak u preduzetništvu-kazala je Živkovićeva.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker