Gradska hronika

Grupa mladića iz naselja Rasadnik, cepanjem drva dopunjuje svoj porodični buđžet

Četvoročlana grupa mladića iz pirotskog naselja Rasadnik, koristi svaki slobodan trenutak, da sečenjem i cepanjem drva, dopuni svoj porodični buđžet. Kada nisu na redovnom poslu u fabrici, oni su za bansekom i cepačem.

Račko Durmišević, braća Miloš i Marko Kamenović i Dalibor Bošković Prle  su uigrana ekipa, koja već nekoliko godina radi po celom gradu . Nemaju slobodnog dana, nema vikenda, praznika….

-Zajedno smo  već četiri godine. Ni sami ne znamo koliko smo do sada drva isekli i ispepali, ali se može izračunati ako se zna da procečno po sezoni možemo da sredimo između 7 i 9 hiljada kubika. Posao je izuzetno  fizički naporan, ali i zahtevan jer morate da budete oprezni  i skoncetrisani pri radu na banseku i cepaču inače može da se desi nesreća. Ljudi nas zovu kad god im ustrebamo i mi se odmah odazivamo ili, ako je loše vreme poput kiše, onda dogovorimo dan kada ćemo obaviti posao. Dovoljno je samo da okrenu 061-60-71-134 . Kada je sezona dnevno možemo sa  isečemo i do 33 kubika drveta.

Sve zavisi od toga kakva su:jesu li bukova, cerova, čvornovata, debela, tanja i slično. To znači da svako od nas dnevno , podigne i preko ruku prebaci bar 33 tone tereta, jer je kubik bukovine otprilike težak između 900 i 100o kilograma-pričaju ovi vredni momci  u izjavi za PV.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker