Zloupotreba dece putem interneta

Podelite

Studentski parlament Visoke strukovne škole za obrazovanje vaspitača Pirot, u saradnji sa udruženjem “Pirot E Publika”, organizuje predavanje na temu “Zloupotreba dece putem interneta”, namenjeno studentima škole, prosvetnim radnicima, kao i omladinskim radnicima i aktivistima organizacija civilnog društva iz Pirota.

visoka skola za obrazovanje vaspitaca
Trening na ovu temu je već održan radnicima Centra za socijalni rad u Pirotu, te je ovo predavanje logičan nastavak.
Predavač je Nemanja Živković, omladinski aktivista, Social Media konsultant i akreditovani trener udruženja Libero i UNICEF-a za temu zanemarivanja, nasilja, zlostavljanja i zloupotrebe dece preko interneta.
Cilj predavanja je razvoj i unapređivanje kapaciteta, motivacije i spremnosti stručnih lica koja rade sa mladima, prvenstveno u sektoru socijalne zaštite, za bavljenje oblašću zanemarivanja, nasilja, zlostavljanja i zloupotrebe dece putem Interneta.
Predavanje će pokriti sledeće oblasti i teme:
1. Internet i digitalna komunikacija i njene specifičnosti vezane za decu,
2. Oblici zanemarivanja, nasilja, zlostavljanja i zloupotrebe dece putem interneta i najzastupljeniji oblici nasilja kod nas,
3. Prevencija i zaštita dece od zanemarivanja, nasilja, zlostavljanja i zloputrebe putem Interneta,
4. Sistematska podrška na mestu gde se nasilje dešava – SOS Fejsbuk aplikacija, NET Patrola.
Kao i:
– Razumevanje digitalne komunikacije i njene specifičnosti;
– Prepoznavanje fenomena zanemarivanja, nasilja, zlostavljanja i zloupotrebe dece putem interneta;
– Upoznavanje sa alatkama za sistematsku podršku deteta;
– Upoznavanje sa mogućim modalitetima prevencije i zaštite dece od zanemarivanja, nasilja, zlostavljanja i zloputrebe putem interneta;
– Multisektorsku saradnju u procesu zaštite dece.
Ulaz je besplatan.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1