Za penzionere i ove godine besplatne banje

Podelite

Preko 13.000 penzonera sa područja cele Srbije, o trošku PIO fonda i ove godine moći će da  ode na  besplatan oporavak u neku od dvadesetak  naših banja.

Pravo na desetodnevni  besplatan boravak  imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija čija je prinadležnost manja od 24.980 dinara- pod uslovom da nemaju drugih primanja i da  ovo pravo nisu koristili u poslednjih  pet godina. Dokumentacija se podnosi filijali PIO fonda, a konkurs se očekuje za mesec dana.

Među penzionerima u Srbiji, pa i u Pirotu, ima najviše interesenata za boravak u Vrnjačkoj banji, Niškoj banji, Banji Koviljači, “Termal”, Kanjiža…. Na formiranje  rang listi utiču visina penzije, dužina staža osuiguranja, dužina  korišćenja penzija i slični uslovi.Boravak u banji podrazumeva i lekarski nadzorl odnosno preglede, razne medicinske procedure, terapije…..

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1