Gradska hronika

Velike investicije u školsku infrastrukturu

OŠ “Dušan Radović” će ove godine zbog rušenja i izmeštanja škole u Crnoklištu, koja se nalazi na  trasi Koridora 10, realizovati veliku investiciju iz oblasti školske infrastrukture.

Crnokliste_skola[1]Najozbiljniju investiciju iz oblasti školske infrastrukture realizovaće OŠ „Dušan Radović“ zbog rušenja stare škole u Crnoklištu  gde će proći novi auto put. Gradićemo novu osmogodišnju školu u Staničenju. Deo para od ekspropriacije iskoristiće se i za sanaciju problema u matičnoj školi – izjavio je Boban Nikolić, član Opštinskog veća.

Ove godine rešavaće se problemi i u drugim pirotskim školama, “8.septembar”, “Mladost”, “Gimnazija”, kao i u školama na selu.

A.Ć.

 

Slične vesti

4 Comments

  1. Mislim da nije uredu da se skola prebaci u Stanicenju. Mislim da su deca I gradjani sela Crnoklista zasluzili da se sagradi nova skola u selu. Ova skola je okupljala decu svih okolnih sela. Mislite de ce deca iz okolnih sela ici u Stanicenje u skolu? Nece sigurno. Novac koji Opstina dobije od rusenja skole, neka ulozi u pravljenje nove skole. Pozz

    1. dabe sigurno ima 3 djaka u crnokliste dok ima 20 u stanicenje logicno da se sagradi u stanicenje ako nisu razneli kintu opstinske vlasti jer sam cuo da je negde oko 200 000 najmanje uzeto za tu skolu zajedno sa pomocnim objektima i velikum dvoristem

  2. Nije stvar u tome koliko ima ucenika u kom selu, vec je stvar u tome da skola pripada selu Crnoklistu, I da novac koji se dobije od skole treba da se ulozi u nekoj nekretnini u tom selu. Taj novac ne pripada Stanicenju nego Crnoklistu.

  3. Svakim danom se sve više i više vide nedosaci ”dolinske varijante” auto puta (zbog toga će ispaštati generacije i generacije) i umesto da sačuvamo sela i smanjimo pritisak na grad, nepromišljenim potezima sami sebe upropaštavamo. .Pomenuti autoput će u najmanju ruku negativno uticati na priprodni priraštaj sela Crnoklište a pogotovu Kumanova, Vraništa i Osmakove, polako ali sigurno će se pomenuta sela gasiti. Neće ni Staničenje ”procvetati” trenutno je možda tako ali ko zna za nekoliko godina ne bude obrnuto i ne zaboravite ”oteto je prokleto”.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de