Temska:Festival zaboravljenih staroplaninskih jela

Podelite

Pirotsko selo Temska, organizuje deveti po redu festival staroplaninskih jela, u subotu 14.jula.

Gastronomsku manufestaciju specifičnu po mogo čemu, organizuju MZ ovog sela, udruženje “Temštanke”, TO Pirot i grad Pirot. Osobenost ove stekovine hrane, jeste što se uglavnom spremaju jela od  sirovina iz prirode, što će reći  hrana za čiju se pripremu ne koriste razni  aditivi i slične novotarije.

Reč je o starim, gotovo zaboravljenim ” receptima”, kaš što su razne pite, banice, kuvana jela, jela od jagnjeće iznutrice,podrobice, pečuraka,pihtije od boba i slične đakonije. Prijavljivanje je um toku, a u svojstvu takmičara mogu ulčestvovati pojedini, ali i ekipe kuvarica i kuvara.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1