Stanovi i pirotskim oficirima

Posle višegodišnjeg čekanja 39 aktivnih i penzionisanih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i njihovih porodica danas je rešilo stambeno pitanje. Uskoro se očekuje da ključeve od stanova dobiju i pirotski oficiri koji decenijama nemaju rešeno stambeno pitanje. Reč je o stanovima koje je lokalna samouprava ustupila Vojsci Srbije kako bi preuzela objekat Doma Vojske u centru grada.

Ministar odbrane Bratislav Gašić uručio ključeve stanova u naselju “Stepa Stepanović”

dom vojske.jpg_resize

Njima je ministar odbrane Bratislav Gašić u Velikoj ratnoj sali u Beogradu uručio ključeve stanova u naselju “Stepa Stepanović” i poručio da će to ministarstvo i VS u narednom periodu učiniti sve kako bi se što pre rešili imovinsko-pravni sporovi u unutrašnjosti Srbije i počela izgradnja i raspodela stanova u Vranju, Pirotu i Novom Sadu.

Prema njegovim rečima od 27. feburara 2012. MO je svojim aktivnim i penzionisanim pripadnicima dodelilo 1.081 stan, ne računajući stanove iz Fonda SOVO (socijalno osiguranje vojnih osiguranika) i kredite koje mogu da dobiju za kupovinu stanova.

– Taj trend nameravamo da nastavimo i Vojska Srbije je tu da vam se oduži za sve što ste učinili za nju i Srbiju – poručio je Gašić.

Na pitanje novinara da li je bilo reči u Vladi Srbije o izgradnji 10.000 jeftinih stanova za pripadnike vojske i policije, u saradnji sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Gašić je odgovorio da je već razgovarao sa direktorom Građevinske direkcije Srbije o lokaciji u Zemunu na kojoj bi moglo da se izgradi naselje poput “Stepe Stepanović”.

– Nadam se da ćemo u narednom periodu u Zemunu imati izgradnju kao što je to bilo u “Stepi Stepanović”, ali koliko će tu stanova biti, to zavisi od procene republičke Uprave prihoda i niza drugih činilaca – objasnio je Gašić.

On je dodao da predstavnici MO i VS rešavaju imovinsko-pravne odnose i ugovorne odnose koji su u Nišu potpisani pre oko dve godine “a ništa se nije pokrenulo”.

– Očekujem i završetak i proceduralnih formalnosti u Vranju, Pirotu i Novom Sadu. Odobrili smo mnogo kredita i stanova preko Fonda SOVO. Očekujem da sledeće godine dodelimo još 1.000 stanova – rekao je Gašić.

Ministar odbrane podvukao je i da se aktivno radi i na sagledavanju spiska pripadnika MO i VS koji imaju pravo na rešavanje stambenog pitanja.

– Taj spisak datira iz 1978. i sada gledamo ko još ima prava – rekao je Gašić.

On je dodao da u ovom trenutku postoji mnogo vojne imovine koja je protivpravno useljena i da se radi na tome da se ti objekti vrate nazad kako bi mogli, na transparentan i jasan način, da budu dodeljeni pripadnicima MO i VS. Osnovnim ugovorom sa Građevinskom direkcijom Srbije, Ministarstvu odbrane pripalo je 723 stana u naselju “Stepa Stepanović”, posle čega je na ime naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta i na ime poslovnog i garažnog prostora u tom naselju ministarstvu pripalo još 56 stanova, odnosno ukupno 779 stanova.

Za ustupljenu lokaciju kasarne “Vojvoda Stepa Stepanović” za potrebe pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije pribavljeno je i ukupno 153 stana u Nišu, Čačku, Valjevu, Gornjem Milanovcu, Prijepolju i Vranju. U “Stepi Stepanović” u Beogradu do sada je useljeno 682 pripadnika MO i VS, a ostalo je još 97 stanova za useljenje.

Izvor : TANJUG


Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1