Srušio se krov crkve u Činiglavcima

Podelite

Jutros posle 10 sati srušio se krov Crkve Svetog Arhangela u selu Činiglavci. Tom prilikom uništen je dragoceni ikonostas kao i gotovo sve ikone koje su bile u crkvi.

crkva ciniglavci_2

Kako je Pirotskim vestima kazao Rade Dinić, iz ovog sela, u saradnji sa lokalnom samoupravom meštani ovog sela pokušavali su u više navrata da spreče urušavanje crkve, ali je do toga ipak došlo.

-Napravili smo i projekat uz pomoć opštine Pirot ali pojedini zvaničnici crkvenih vlasti su stalno odlagali i odugovlačili sa rekonstrukcijom-kaže Dinić.

crkva ciniglavci_1

 

 

 

 

 

Podelite

1 Komentar

  1. unapredimo pirotski okrug

    21.09.2015. at 20:45

    i to bas na danasnji veliki praznik,opomena od Boga jer su ljudi mnogo gresni,lazljivi,varalice,prepotentni i koji bi da biju,kamenuju itd sve koji nisu kao oni.Uzmite se u pamet!

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1