Spasioci Gorske službe spasavanja pomogli povređenom planinaru

Podelite

Dežurni spasioci  na Staroj planini u nedelju su pomogli povređenom planinaru, koji je povredu zadobio prilikom zimskog uspona na najviši vrh Stare planine – Midžor. Ovaj vrh u zimskim uslovima može biti poprilično surov i opasan.

-Nakon što smo dobili informaciju da se na putu ka Midžoru povredio planinar,  roku od 15 minuta ka povređenom planinaru naši spasioci su krenuli motornim sankama Skijališta Srbije. Unesrećeni je pronađen nakon sat vremena. Nakon pregleda, povreda unesrećenog je imobilisana. Transportovan je motornim sankama do planinarskog doma Babin Zub, posle čega je odvezen automobilom u Beograd-kažu u Gorskoj službi spasavanja.

Spasioci Gorske službe spasavanja koji dežuraju na planinama kao ski patrola, dežurni su 24 časa dnevno. Ako postoji potreba za hitnim intervencijama, pomoć se može dobiti pozivom na sledeće brojeve: 
Kopaonik: 063 466 466
Stara planina: 063 466 461
Zlatibor: 063 466 467
Divčibare: 063 466 427

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1