Seminar o PDV-u

Podelite

 

Ugovorna okružna privredna komora Pirot organizovala je 11. novembra 2017. godine u Etno kompleksu „Nišavska dolina“ sa početkom u 10 sati seminar pod nazivom „Primena Pravilnika o obliku, sadržini i načinu vođenja evidencije o PDV i o obliku i sadržini pregleda obračuna PDV“.

Prisutni učesnici su se upoznali sa zakonskim obavezama i načinom vođenja evidencije koje predviđa novi Pravilnik, čija primena je propisana od 1. januara 2018. godine.

Pravilnik predviđa određene obaveze obveznicima PDV jer usvojena evidencija o PDV-u propisuje iskazivanje podataka koje obveznici do sada nisu bili dužni da prikazuju, kao i popunjavanje novog Obrasca POPDV.

Predavač na seminaru je Irina Stevanović Gavrović, stručnjak iz oblasti poreskog prava.

U interaktivnom načinu rada, više od 60 prisutnih, imalo je priliku da u ličnom razgovoru dobije prave odgovore na pitanja vezana za primenu PDV-a. Seminaru su prisustvovali ekonomisti, pravnici i IT stručnjaci kojima će stečeno znanje umnogome olakšati rad u narednom periodu.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1