Policija:Ne palite polja!

Podelite

Policijska uprava u Pirotu i Odeljenje za vanredne situacije, apeluju na građane koji se ovih dana nađu u poljima da ne pale suvu travu i nisko rastinje, kao i da ne lože vartru u blizini velikikih šumskih kompleksa, kako ne bi izazvali požar!

pozar

U policijskom saopšenju konstatuju da je ovakvo ponašanje zakonski sankcionisano, tačnije da su za vinovnike šumskih i poljskih požara predviđene novčane kazne od 10 do 50 hiljada dinara, kao i obaveza da se nadoknade novčani troškovi angažovanja vatrogasaca i njihove tehnike, odnosno mehanizacije. U slučaju požara vatrogasce možete  pozvati na telefon 193.

P.V.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1