Pirotski penzioneri traže Dom za stare

Podelite

Više penzionerskih udruženja sa područja okruga , obratilo se nadležnim ministarstvima sa zahtevom da se u Pirotu izgradi gerontološki centar, odnosno dom za stare.

Prema rečima Đorđa Mitića, predsednika Okružnog odbora penzionera, potrebe za ovakvom ustanovom su sve veće jer  je veliki broj penzionera ostao sam,  bez bračnog druga, a kapaciteti u okolnim ustanovama ove vrste:Dimitrovgradu, Nišu i Knjaževcu su popunjeni i postoji velika lista čekanja.

Kako kaže nekadašnji načelnik okruga,  Geronotološki centar je prekopotreban, jer veliki broj tih ljudi-samaca, ne može da brine  o sebi. -U proteklom periodu imali smo nekoliko slučajeva da penzioner  samac premine, a da se za njegovu smrt sazna tek  posle nekoliko dana kasnije. Nama je poznati slučajevi B.P, V.V, i V.G kaže Mitić i dodaje da je prosek starosti u pirotskom kraju veći nego na području ostatka Srbije,.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1