Pirotska obuća za švedsku, finsku i norvešku armiju

Podelite

Kompaniju Tigar je poslednjih dana posetilo nekoliko značajnih inostranih kupaca. Pored predstavnika kompanija Berner i Lindstrom&Nilson, sa kojima postoji dugogodišnja saradnja, u Tigru su, u cilju uspostavljanja kooperacije, boravili i predstavnici slovačke Noveste, navodi se u saopštenju Centra za komunikacije pirotskog “Tigra”.

U okviru posete kompanije Berner, u Tigru su boravili i predstavnici finske armije, za čije potrebe se u fabrici obuće izrađuju specifični modeli gumenih čizama. Ovo je bila prilika da predstavnici finske armije neposredno upoznaju fabriku Tigar Obuća, proizvodne procese u svim fazama, uključujući i završnu kontrolu.DSC_7359

            – Berner je naš dugogodišnji partner i trenutno najveći kupac. Kompanija je prošle godine uspostavila saradnju sa švedskom, finskom i estonskom armijom, za čije potrebe se u Tigar Obući proizvode odgovarajući modeli čizama. Obim isporuka je u ovom segmentu u stalnom porastu, što je za nas veoma značajno sa aspekta prodaje, ali i kao referenca u pregovorima sa drugim potencijalnim kupcima u delu namenske proizvodnje – objašnjava izvršni direktor za komercijalu i marketing Goran Jovanović.

            Prema rečima Ivana Mijalkovića, izvršnog direktora za proizvodnju, saradnja sa Bernerom je najopsežniji projekat Tigar Obuće, koji je započet 2003. godine sa finskim Nokianom.

            – Tehnička saradnja održana je sve do današnjih dana, što je kao rezultat imalo razvoj novih proizvoda, sofisticiranih modela obuće. Mi smo zajedno sa Bernerom ušli u segment proizvoda koji zadovoljavaju najviše standarde kvaliteta.

            Direktorka prodaje Bernera, Pirjo Talka, prilikom posete istakla je da okosnicu desetogodišnje saradnje čini poverenje i uzajamna razmena iskustava.

            – Berner je vlasnik brenda Nokian, u čiji razvoj je Tigar uključen od samih početaka. Tokom decenije rada imali smo mnogo uspona i izazova, ali je zadovoljstvo što smo uvek nalazili načina da ih prevazilazimo, jer je kvalitet ono čemu zajednički težimo-istakla je Talka.

Tekst i fotografija Aleksandar Ćirić

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1