Oživljava se nekadašnji tekstilni gigant Prvi maj – firma “E Miroljo” uposlila 135 radnika

Podelite

Kompanija “E Miroljo”, koja je kupila pogone nekadašnjeg tekstilnog giganta Prvog maja, tačnije AHA Mure Prvi maj, sa kojom je raskinuta privatizacija, započela je proizvodnju uposlivši za početak 135 radnika. Već sredinom narednog meseca biće upošljeno još osamdesetak radnika, najavljuje direktor fabrike “E Miroljo” Todor Georgiev. 

-To je prva faza koja je našim programom zamišljena, a onda idemo u rekonstrukciju pogona Teko 2 i Teko 3. Planovi su veoma ambiciozni, računamo 500, 600, čak i do 1.000 radnika. U pirotskoj fabrici proizvodi se ženska modna odeća poznatog grčkog lanca Tika. U Bugarskoj zatvaram proizvodne kapacitete koje smo imali i budućnost naše konfekcije će biti Prvi maj Pirot tako da verujemo da će se ovde raditi kao nekada-kazao je za TV Pirot direktor Georgiev.

 

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1