Gradska hronika

Opšta Bolnica:U nedelju ponovo besplatni pregledi

U nedelju 23. septembra, od 8 do 16 časova, pirotska Opšta bolnica, kao i stotinak zdravstvenih ustanova širom Srbije, nastavlja kampanju besplatnih pregleda.

Kako je danas medijima izjavio dr Nebojša Jovanović, pomoćnik direktora za medicinska pitanja,  lekari će raditi procedure merenja krvnog pritiska i “EKG”, tumor markere kod muškaraca na karcinom prostate, a kod žena jajnika, kao i laboratorijske analize krvi. Dr Jovanović je podsetio  sugrađane koji dođu na besplatan pregled da toga dana ishranu prilagode potrebama procedura, odnosno da ne doručjuku, ukoliko se, na primer  odluče za analizu krvi.

 

Dr Jelena Denčić,  načelnik Internističkog odeljenja podsetila je da su ovi preventvvni pregledi namenjeni onima koji  se prvi put javljaju na pregled i kod kojih do sada nije uspostavljena dijagnoza. lekari su podsetili da je ovo prilika da, bez zakazivanja  provere svoje zdravlje i građani koji iz ovih ili onih razloga nemaju overene knjižice.

U devet dosadašnjih kampanja na terioptirji Srbije pregledano je preko 170.000 građana, a nacionalna  kampanja u nedelju odvija se pod motom “Rak je izlečiv”. Shodno tome, prilegođene su i medicinske procedure-pregledi.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de