OPREZ: Kritično pa pešačkim prelazima, neophodan oprez i vozača i pešaka

Podelite

Velike padavine snega stvorile su probleme u saobraćaju. Iako se putevi čiste, sneg ne prestaje. Sneg koji se danju otopi zbog dejstva soli u večernjim satima i noću se ledi pa je tada posebno neophodan oprez za sve učesnike u saobraćaju.  

Kada je reč o bezbednosti pešaka, najkritičniji su pešački prelazi. Iako su uglavnom očišćeni, oni mogu biti “kritični” posebno uveče i noću zbog pojave leda. Tada je neophodno da i pešaci i automobilisti prilagode brzinu kretanja uslovima jer neblagovremeno usporavanje, odnosno kočenje može dovesti do proklizavanja i neželjenih situacija. Sa druge strane, i pešaci moraju da budu maksimalno oprezni i da prelaze kolovoz tek pošto se uvere da je bezbedno. Iako su uslovi na putu krajnje neadekvatni za ovaj tip učesnika u saobraćaju, na putevima se neretko sreću i biciklisti.

 

 

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1