Obnovili seosku slavu posle tri decenije

Podelite

Posle više od tri decenije obnovljena je seoska slava Spasovdan u planinskom lužničkom selu Vrelo. Meštani planiraju i da podignu zvonik i malu crkvicu na mestu gde se nalazi zavetni krst u selu a gde su se vekovima unazad okupljali meštani sela za vreme seoskih slava i svetkovina. Svetkovinu jeuveličao i jerej Slaviša Smiljić.

 

Kako je Pirotskim vestima kazal kolačar ovoogodišnje slave -Spasovdana Bojan Ilić, biće upućeno pismo vladiki niškom za blagoslov a juče je, makar na kratko, celo selo oživelo. Kako bi se ceo posao oko izgradnje crkve realizovao brže formiran je i crkveni odbor.

Vrelo ima budućnost – pune dece na seoskoj slavi

– Krst je postavljen 1905. godine. Selo je zaboravljeno, nema ni pristojnog puta, nalazi se na 800 metara nadmorske visine. Nekada je imalo 670 stanovnika,  sada ima oko 70 uglavno starih iznemoglih meštana. Cilj nam je da omasovimo slavu i naredne godine proslavimo sa zvonikom i malom crkvicom- kazao je Ilić.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1