Napravili video igricu za mališane sa smetnjama u razvoju, prezentuju je u Bugarskoj

Podelite

Tim darovitih i talentovanih đaka Visoke strukovne škole za obrazovanje vaspitača (VSŠOV) u Pirotu, uz pomoć profesora informatike Aleksandra Spasića napravio je video igru namenjenu mališanima sa posebnim potrebama. Ova igra će premijerno biti prikazana na Višijadi koja se održava krajem meseca u Bugarskoj, u Slnčev Bregu. 

Po rečima Jelene Nikolić, studentkinje treće godine igrica se zove “Žirafica pametnica”, odrađena je da može da se koristi na lap topu i tabletu, a u planu je lansiranje verzije i za android platformu.

-Pošto imamo priliku da obavljamo integrativnu praksu u vrtiću Prvomajski cvet u Pirotu gde radimo sa jednim dečakom koji ima neku vrstu ometenosti u razvoju kako bi mu olakšale rad i uključile u rad sa svom ostalom decom. Zajedno sa profesorom Spasićem pripremili smo igricu sa 21 nivo, od lakšeg ka težim nivoima, u početku se radi prepoznavanje boja i oblika, a kasnije se kombinuje. Pre igrice sa detetom nismo uspevale da ostvarimo kontakt, a zahvaljujući igrici ne samo da smo uspeli nego smo postigli i da on nama prilazi i komunicira-kaže Nikolićeva.

U ekipi pirotske škole koja će predstavljati naš grad na Višijadi nalazi se i najbolja učenica škole Stefana Ignjatović, koja je laskavu titulu najbolje studentkinje škole dobila na svečanoj ceremoniji u Skupštini Srbije.

-To je veliko iskustvo i velika nagrada za moj trud od početka školovanja, a samo prisustvo u Narodnoj skupštini i predstavljanje naše škole je velika čast i prilika da cela zemlja čuje za našu školu-kaže Stefana i dodaje da planira da nastavi studije na master studijama Visoke strukovne škole za obrazovanje vaspitača u Pirotu, koja uskoro treba da bude akreditovana i za master studije.

-Nastaviću školovanje a po završetku master studija probaću da nađem posao u struci-kaže Ignjatovićeva.

 

VSŠOV uskoro akreditovana i za master studije, konkurisali i za dobijanje Erazmus povelje

Direktorka VSŠOV Emilija Popović u izjavi Pirotskim vestima najavila je skoru akreditaciju master programa.

Ono što je veoma bitno  ne samo za školu i studente, već i za širu društvenu zajednicu jeste da je ova visokoškolska ustanova konkurisala i za dobijanje Erazmus povelje, koja omogućuje priznavanje kompletnih studija svuda u Evropi. To će u praksi omogućiti studentima da nastave studije uz priznavanje svega što su do tog momenta dali od ispita bilo gde u Evropi, ali i obrnuto.

 

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1