Mlekarska škola na Sajmu u Beogradu – štand škole obišli i pirotski kačkavalj probali ministar Nedimović i ambasador SAD Kajl Skat

Podelite

Mlekarska škola sa domom učenika „Dr Obren Pejić“ imala je priliku da se prethodnih dana predstavi na eminentnom Sajmu prehrane u Beogradu. Naime, 5 i 6.11. u Beogradu je održan „Belgrade Food Show“. Ova manifestacija je zamišljena kao dvodnevno okupljanje kupaca i distributera premijum i visokokvalitetnih prehrambenih proizvoda sa odabranim proizvođačima. Štand Mlekarske škole obišli su i pirotski kačkavalj probali ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i ambasador SAD Kajl Skat, koji je inače veliki prijatelj našeg grada. 

Taj dvodnevni sajam su organizovale Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Asocijacija za promociju srpske hrane sa ciljem da se srpska i regionalna prehrambena industrija približi inostranim kupcima.

ministar Nedimović i ambasador SAD Kajl Skat

Manifestacija je imala izlagački, edukativni i preduzetnički karakter. U izlagačkom delu, proizvođači su predstavili svoje najnovije proizvode od voća, povrća, mesa i mleka. Konferencijski deo, otvoren za sve goste, bavio se ključnim temama kao što su globalni trendovi, perspektive srpske visokokvalitetne hrane, putevi do tržišta i prilike za izvoz, stavovi i očekivanja kupaca, priče o uspehu… Preduzetnički karakter se ogledao u okupljanju preko 80 najznačajnijih proizvođača iz Srbije i jugoistočne Evrope koji su imali priliku da razmene iskustava, sklapaju međusobne dogovore, nadograđuju znanja, prepoznaju najbolje mogućnosti za investicije…


Sajam su svečano otvorili u nedelju ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i američki ambasador u Srbiji Majkla Skot koji su imali priliku da degustiraju pirotski brend i lično se uvere u kvalitet. Takođe, imali su priliku da čuju priču o istorijatu pirotskog kačkavalja, tradiciji, načinu proizvodnje, kako i o Mlekarskoj školi koja je ovlašćeni proizvođač ovog brenda.
Kako kaže Aleksandar Mančić, nastavnik u Mlekarskoj školi i šef proizvodnje, ovo je bila izuzetna prilika da se na jednom mestu nađu najznačajniji proizvođači prehrambenih artikala na Balkanu. „Velika je čast da je Mlekarska škola prepoznata kao proizvođač vrhunskog brenda i sam poziv za učešće na Sajmu je veliki benefit za našu školu. Osvojili smo nova tržišta, otvorili vrata eminentnih prehrambenih firmi za učenike Mlekarske škole. Izuzetna predavanja vrhunskih predavača iz celog sveta, druženje i razmena iskustava sa proizvođačima, uspostavljanje dogovora oko stručnog usavršavanja i posete učenika Mlekarske škole su samo neke od pozitivnih stvari za Mlekarsku školu i grad Pirot.“

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1