Marko Stojanović prvi, Vladan Vasić drugi, Aleksa Stefanović treći na državnom iz matematike

Podelite

U subotu, 10. marta, na Mašinskom fakultetu u Beogradu održano je 60. državno takmičenje iz matematike za srednje škole. Gimnaziju je predstavljalo petoro učenika: Marko Stojanović (prvi razred) i Aleksa Stefanović (treći razred), čiji je mentor Nada Popović, Vladan Vasić (drugi razred), mentor Jovana Marković, Hristina Nikolić i Željko Tošić (četvrti razred), njihov mentor je Valentina Kostić. Na ovom prestižnom takmičenju učestvovalo je preko 350 najboljih srpskih matematičara srednjoškolskog uzrasta.

gimnazija

Prvu nagradu sa maksimalnih sto poena u svojoj kategoriji osvojio je Marko Stojanović, Vladan Vasić drugu a Aleksa Stefanović je osvojio treću nagradu.

arhimedes

Aleksa Stefanović

 

 

 

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1