Gradska hronika

Mališani iz vrtića učili kako se mesi hleb, pravili kiflice, projice u radionici Mlekarske škole

Mlekarska škola sa domom učenika „Dr Obren Pejić“ imala je priliku i čast da bude domaćin deci iz vrtića „Prvomajski cvet“ i mlađim razredima OŠ „Ljupče Španac“ iz Bele Palanke. Mališani iz ovih ustanova su se na licu mesta upoznali sa postupkom proizvodnje hrane, učestvovali u njemu i razvijali svest o značaju higijene pri proizvodnji i konzumaciji hrane. Uz druženje, pesmu, vredne ruke mališana su proizvele svoje prve kiflice, projice i druge proizvode od testa. Kroz igru i ples u dvorištu i balon hali Mlekarske škole devojčice i dečaci su imali priliku i da degustiraju proizvode koje proizvode učenici ove škole.

Kako kaže Nenad Đorđević, direktor Mlekarske škole, cilj ovog druženja je promovisanje druženja mlađe dece i srednjoškolaca, ljudskih vrednosti, promocija proizvodnje zdrave hrane, higijenskih navika… Zdrave navike, kultura ishrane, formiranje pravih vrednosti se stiču od malih nogu. Ovo je izvanredna prilika da damo svoj mali doprinos u kreiranju ličnosti i navika naših mališana. Nenad Đorđević dalje kaže da je Mlekarska škola uvek otvorena za učešće u edukaciji najmlađih o značaju hrane i higijenskih navika za zdravo odrastanje.

A mališani su doneli Mlekarskoj školi na dar svoja kreativna postignuća na temu zdrave ishrane.

„Zadovoljstvo mi je da proširujemo našu saradnju i sa srednjim školama. Među prvima je Mlekarska škola koja može našim mališanima da promoviše izradu zdrave hrane.Deca iz najstarijih vaspitnih grupa vrića „Prvomajski cvet“ sa svojim vaspitačima biće deo ove divne manifestacije pod nazivom „Na mlađima svet ostaje“Saradnju ćemo nastaviti i ubuduće. Planiramo da učenici Mlekarske škole posete PU“Čika Jova Zmaj“ i našu centralnu kuhinju-kazala je direktorka PU Čika Jova Zmaj Milka Colić.

Učitelji i deca iz OŠ „Ljupče Španac“iz Bele Palanke nisu skrivali oduševljenje onim što su videli. Nadaju se da će i dogodine na ovaj način družiti i sticati nova saznanja u vezi hrane i ishrane.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de