Mališane iz vrtića učili reciklaži i očuvanju životne sredine, dali lekciju i odraslima

Podelite

Povodom Evropske nedelje reciklaže otpada, Eko škola ,,Sveti Sava”, obeležila je ove značajne dane eko kalendara u društvu svojih mlađih drugara iz PU ,,Čika Jova Zmaj”. Danas su deca iz objekata ,,Neven”, ,,Crvenkapa” i ,,Prvomajski cvet” bila gosti ove škole i sa svojim starijim drugarima iz 4. razreda u okviru programa Eko škole kroz razne aktivnosti, igre, izložbu dečjih radova, priredbu, uvidela koliki je značaj reciklaže otpada za očuvanje prirode i planete Zemlje. Mališanima je u pripremi predstave pomagala učiteljica Marija Nikolić.

Priredba ,,Čarolija u krug” deo je programa a pripremili su je učenici IV2 .Zavrteo se čarobni krug, reciklaža šta je, mališane je naučio njihov stariji drug. U prostorijama škole malim predškolcima priređena je i izložba radova od plastike za reciklažu.Radovi su delo ruku dece ove škole sa radionica na temu ,,Ne bacaj na keca – navike promeni”. Ulaznica za ovo zanimljivo druženje bio je jedan čep.Jedan čep, jedan osmeh, a mnogo osmeha mališana je okitilo školu ,,Sveti Sava” dok su čarolijom reciklaže ušli u čarobni krug.

Svetosavci i mali predškolci partneri su na istom zadatku, razvoju ekološke svesti kod dece, a često održe lekciju o ekologiji i odraslima.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1