Mali volonteri OŠ “Sveti Sava” realizovali veliki broj akcija

Podelite

Volonterski klub škole ,,Sveti Sava” postoji već šest godina i kroz njega je prošlo mnogo naših učenika od kojih su neki već srednjoškolci i studenti koji nastavljaju da se bave volonterskim radom, aktivizmom i menjaju društvo na bolje.
Učenici kroz Volonterski klub aktivno učestvuju u svim humanitarnim akcijama u školi, uređuju školsko dvorište i širu društvenu zajednicu , sarađuju sa dnevnim boravkom za stare, posećuju decu koja se leče na Dečijem odeljenju bolnice, pomažu jedni drugima u učenju. Takođe, prikupljali su pomoć za nastradale u poplavama, kao i knjige pisane ćirilicom za svoje vršnjake u Italiji, rade na edukaciji vršnjaka.


Jedna od vrlina koju naša deca poseduju je i ta što žele da uče, da slede dobre primere a na nama odraslima je da im to omogućimo i da svojim primerom pokažemo šta znači biti dobar čovek. Naša škola ,,Sveti Sava“ preko svog Volonterskog kluba razvija i neguje kod svojih đaka osećaj za druge, lepotu davanja, solidarnost i ljubav.
Večeras su sa nama naši bili prijatelji i saradnici sa kojima škola i klub imaju odličnu saradnju, a sigurna sam da će tako biti i ubuduće. Svako od njih na svoj način ostavlja trag iza sebe koji mladi naraštaji slede. U ime te uspešne saradnje podelili smo zahvalnice za volonterski rad i širenje dobrote udruženjima, organizacijama i pojedincima koji itekako utiču na to da život u okruženju bude lepši i lakši.


Zahvalnice su dobili i članovi Volonterskog kluba koji su prošle školske godine na konkursu Ministarstva omladine i sporta realizovali projekat ,,Filmom ću ti reći…“ uz podršku resurs centra Pro aktiv iz Niša i Udruženja Pirot E Publika iz Pirota.
Film koji je nastao je edukativnog karaktera, namenjen je učenicima, roditeljima, nastavnicima i svima koji rade sa decom i za decu i bavi se opasnostima koje vrebaju na internetu.
Članovi tima: Anja Đorđević,Tina Vučković, Anja Tančić, Milena Rančić ,Milica Aleksić, Marina Manić, Branka Jovanović, Mihajlo Tošić, Dušan Kostić i nastavnici Bojana Manić, Bojan Mitrović i Zorica Đorić.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1