Kontrolisane trgovine, povrede prava intelektualne svojine…

Podelite

Inspektori Tržišne inspekcije Pirotskog upravnog okruga u poslednjem kvartalu prošle godine izvršila je veliki broj kontrola iz oblasti zaštite prava intelektualne svojine, ali i prijave građana na postojanje neslaganja između istaknutih cena u pojedinim prodajnim objekata, sa cenama na kasi.  

-Akcenat je bio na dečjim igračkama i odeći, naročito brendova “Helo Kiti” i “Maša i medved”. Zatim vršili smo kontrolu usaglašenosti neprehrambenih proizvoda sa standardima i propisima. Akcenat je u ovom kvartalu bio na zaštitnoj opremi koja se koristi u građevinarstvu kao i na elektro i električnoj opremi. Kontrolisali smo i, na osnovu pritužbi građana, slaganje između istaknutih i cena na kasi. Imali smo i prijave za neregistrovane automehaničare i autoelektričare. Generalno, broj prijava je manji u odnosu na isti period prošle godine-kazao je šef ove inspekcije Slobodan Todorović.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1