Kamperi evakuisani sa Stare planine nakon strahovitog nevremena

Podelite

Zahvaljujući brzoj intervenciji ekipe Radio kluba Pirot, koja je alarmirala i Štab za vanredne situacije Grada Pirota, osmočlana grupa kampera, među kojima je i četvoro dece, evakuisana je danas popodne sa Stare planine. Pet kilometara uzvodno od Toplog Dola grupa kampera je bila praktično odsečena od civilizacije nakon strahovitog nevremena koje je zadesilo ovaj deo Stare planine preksinoć. Po priči kampera, na lokaciji gde su oni bili stacionirani kiša je neprestano lila 19 sati što je dovelo do pojave klizišta, bujica koje su nosile debla, što je na više mesta teško oštetilo put ka Toplom Dolu. 

Uspešna evakuacija – grupa kampera sa radio amaterima – foto privatna arhiva Ružice Janjić

Po rečima Milana Radovanovića i Bojana Božića, članova Radio kluba Pirot koji su terenskim vozilom sinoć otišli da odnesu potrepštine grupi kampera, oni su se nalazili na oko pet kilometara uzvodno od Toplog Dola.

-Nevreme koje je zadesilo pirotski kraj pre par dana ovde je bilo strahovito, na sve strane odroni kamenja, a bujice su nosile debla, valjale kamenje tako da je situacija na terenu zaista alarmantna. Odmah smo obavestili zamenika graonačelnika Vidojka Panajotovića, po čijem nalogu je mehanizacija odmah izašla na teren i krenula još noćas da sređuje put koji je na više mesta teško oštećen. Zbog izuzetno teških uslova i velike opasnosti da dođe do prevrtanja mehanizacije radovi su na kratko prekinuti zbog mraka i nastavljeni danas. Kamperi su na oko pet kilometara uzvodno od Toplog Dola otišli putničkim vozilima, što je moguće kad su vremenske prilike normalne i put u normalnom stanju, međutim gore ih je zadesilo zaista strahovito nevreme-kažu Radovanović i Božić.

Zamenik gradonačelnika Vidojko Panajotović kazao je da je sinoć lično obišao teren.

-Odmah smo angažovali mehanizaciju kako bismo pomogli ljudima jer je reč zaista o teškom terenu i mestu gde priroda ume da bude izuzetno surova-kazao je Panajotović.

Podelite

1 Komentar

  1. 2KD

    14.08.2017. at 17:52

    Kako je aktuelna drzavna vlast odlucila uskoro nece imati problema, jer nece imati ni vodu sramotno ali istinito

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1