Kamioni nastavljaju utvrđenom trasom

Nakon protesta meštana i blakade puta u naselju Sarlah, inspektori saobraćajne inspekcije obišli su tokom prepodneva teren. Sporni kamioni više ne saobraćaju putem u naselju Sarlah.

DSCF1737_resize

Tokom prepodneva obišli smo teren i razgovarali sa meštanima, ali i sa predstavnicima grčke firme Aktor. Kamioni su krajem prošle nedelje koristili spornu deonicu kako bi prevezli materijal i uradili nasip za prilazni put tunelu. Kamioni od subote ne prolaze tim putem, tako da se nadamo da više neće biti problema, i da će kamioni prevoz materijala nastaviti utvrđenom trasom koristeći magistralni put – kažu u Odeljenju za urbanizam,  saobraćaj i komunalnu delatnost.

U Opštini Pirot navode da su svesni značaja ovih radova, ali da se opštinska imovina mora štititi, jer će  nakon završenih radova na Koridoru, sanacija uništenih puteva pasti na teret lokalne samouprave.

A.Ć.


6 Komentara

 1. zoki

  28.04.2014. at 19:10

  A sta ce biti sa putem od malog mosta do 6 km gde kamioni kubik transa prolaze dnevno stotinu puta.Da nece oni da asfaltiraju posle

 2. MR

  28.04.2014. at 20:05

  To je naš najveći problem jedno se gradi a drugo ruši, a ono što se upropasti nikada se više ne popravlja. Tipičan primer je deo starog puta od Sadikovog bunara do Gnjilana, koji je Alpina svojim kamionima uništila prilikom izgradnje autoputa, pokupila se i otišla, a nama ostavila put na kome ljudi svakodnevno lome svoja vozila.

  • NS

   28.04.2014. at 22:46

   Nije alpina nego firma cuvenog Ace Ponorca naravno Vasicevog drugara…

   • MR

    29.04.2014. at 22:38

    Sve je počelo kada su ”Putevi” Užice radili rekonstrukciju magistralnog puta Pirot-Dimitrovgrad i prevozili materijal iz kamenoloma u Ponoru (mislim da je bilo 2008 godine, tada su se pojedini bunili i bilo je obećano da će se sve što je oštećeno popraviti, ali naravno nije).
    Posle njih je bila ”Alpina” odnosno čuvena firma ”Cvčak” koja je prevozila za ”Alpinu” ( oni su imali kamione čija je nosivost bila ogromna a dnevno su imali i po desetak tura po kamionu).
    Naravno prošle godine firma ”A&D drumovi” je prevozila materijal za izgradnju nove fabrike ”Tigar tajers”, tako da su ”dokrajčili” pomenuti put, koji je u jednom momentu na pojedinim mestima bio maltene neprohodan.
    Svi oni su bili u sprezi sa inspekcijom za saobraćaj, jer bi u svakoj normalnoj državi inspektor za saobraćaj i saobraćajna policija zabranili za saobraćaj deonicu koja je 90% oštećena jer može ugroziti bezbednost učesnika u saobraćaju.

  • Milan

   29.04.2014. at 14:40

   Pomenuta saobracajnica je vec vise od 20 godina u takvom stanju i nikome ne pada na pamet da nesto preuzme.Stvari se sve vise i vise pogorsavaju.

 3. Немања

  30.04.2014. at 06:36

  Не бре,све затворите,и Понорца и Кубик Транс и сваког ко нешта ради у овај град.Онда се зберите пред продавницу и будите срећни

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1