Jerma opada, u toku radovi na bedemu kod Sukovskog manastira *foto – video*

Podelite

Svi vodotokovi u pirotskom kraju se polako stabilizuju i nivoi reka opadaju, kazao je danas Pirotskim vestima Sreten Savov, član Opštinskog štaba za vanredne situacije. U toku radovi na proširenju korita Jerme i pravljenje bedema kod manastira u Sukovu.

Sukovo 2903151-Jerma, koja je bila sinoć najkritičnija, je opala za pola metra tako da nema više opasnosti. Većih problema nema ni na drugim vodotokovima jer i Nišava pada-kaže Savov.

Mehanizacija je od jutros na terenu kod Sukovskog manastira, gde je Jerma izašla iz korita i nakratko pretila da dođe do konaka Sukovskog manastira.

Sukovo 2903152Trenutno se uz pomoć mehanizacije radi na proširenju korita Jerme i pravljenje bedema kako bi se osiguralo da i ako bude padavina narednih dana ne bude problema na ovom delu toka reke Jerme.


P.V.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1