Investitori koji dolaze u Srbiju da se ugledaju na Francuze

Podelite

Predsednik  Privredne komore Srbije Željko Sertić posetio je danas Pirot, kompaniju “Tigar” AD, Slobodnu zonu, “Merkatus tekstil” a održao je i sastanak sa najznačajnijim privrednicima ovog kraja. Sertić je sumirajući utiske iz posete Pirotu i razgovora sa privrednicima naglasio da investitori koji dolaze u Srbiju treba da se ugledaju na francuske kompanije koje su investirale u Srbiju i koje treba ostalim investitorima da služe kao primer.

_DSC0824_resize

Sertić je u sali Upravnog okruga Pirot razgovarao sa predstavnicima privrede, a domaćin sastanka bio je načelnik Upravnog okruga Pirot dr Aleksandar S. Ćirić.

-Pirotski okrug ima velike potencijale. Ono što sam primetio je da čak i u kompanijama kao što je “Tigar” AD koja ima ozbiljne probleme sa vraćanjem kredita, postoji mogućnost da se takve kompanije pokrenu ponovo. Novo rukovodstvo je u proteklih 11 meseci zaista uradilo ogroman posao, jer ako imate dugovanja od gotovo 60 miliona evra, a vi i pored toga uspevate da pokrenete proizvodnju radeći u gotovo dve smene i da uspevate da vraćate dugove, onda to treba istaći i reći da to jeste put. Kapaciteti Slobodne zone Pirot se proširuju i tu će biti novih radnih mesta, što takođe raduje. Posebno raduje primer kompanije “Mišelin”. Francuski partneri su jako zadovoljni. Imao sam prošle nedelje prilike da u Parizu razgovaram sa njihovim udruženjem industrijalaca u sklopu pripreme posete našeg predsednika i organizujem biznis forum. Nama ovakvi pozitivni primeri poput “Tigar tajersa” trebaju. Sve francuske kompanije koje su došle u Srbiju su napravile odlične poteze i jesu primer za ostale kompanije koje dolaze u Srbiju-kazao je Sertić.

DSC_1406_resize

Načelnik Upravnog okruga Pirot dr Aleksandar S. Ćirić izrazio je veliko zadovoljstvo zbog posete najviše delegacije PKS i brojnih privrednika.

-Ekonomski razvoj našeg regiona je suština zbog koje smo se danas okupili. Moramo i sami da se ozbiljnije organizujemo jer ne može Pirotski okrug da se osloni samo na pomoć republike i međunarodnu pomoć. Moramo i sami da se bolje organizujemo i po pitanju privrede, posebno zato što imamo dobar geopolitički položaj. Vrlo blizu nam je granica sa tržištem EU, Koridor 10, Slobodna zona, dva univerziteta u Nišu i Sofiji i to je jedna dobra pozicija koja nam omogućava da iskoristimo sve resurse koje imamo-istakao je Ćirić.

tekst Aleksandar Ćirić

fotografije Aleksandar Ćirić/Vladan Ristić

 


Podelite

6 Komentara

 1. Mi imamo resenje

  05.03.2014. at 17:42

  Bacevic i Kinezi kad donesu onu milijardu ima bolje da rade od Francuza, ja vam kazem. U Pirot ce se svi uposliti i cak ce mo uvoziti radnu snagu sto neko rece. Zato ja nemam dilemu i zbog novih radnih mesta glasam na izborima za buducnost. Taman ce mo sve potencijale da iskoristimo, a Kinezi ce sigurno pomoci Tigru, a mozda i kupe 1.maj jer i on ima problema, a kinezi su poznati po tekstilnoj industriji. Ima da bude sve super, majke mi.

  • смешно

   05.03.2014. at 18:31

   ахахаххахахахахахахаххахахахха

 2. ponavljac

  05.03.2014. at 18:17

  Eve ga jos jedn sto ckli i podiza cizmutu i vali i obecava. Kvo sve rece on i tija pored njega da sam arne radostan ali i dalje sam gladan pa si mislim sto ne svrnu do narodniti kazan da ni malko narani sas obecanja a mi kad si pojde ce mu masemo da ni pa dojde .

 3. Maja

  05.03.2014. at 18:35

  Bravo za prethodni komentar. Kakav URS oni hoce da zive i rade, mi hocemo da mastamo :)) i sve odmah da zaposlimo. Odakle pare!? Arapi, Kinezi … ima :))

 4. Tigrovac

  05.03.2014. at 18:41

  Ljudi moji, svaki dan po dve poste, pa ne mozemo normalno ni da radimo. A da neko stvarno pomogne – Ma jok. Samo se slikaju, obecaju i odu!

 5. Dejan

  05.03.2014. at 18:42

  Ko je sad ovaj!? Juce Vulin, sad ovaj, ima li neko ozbiljan da dodje i sto obeca da ispuni!

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1