Hirurzi iz Pirota i Niša na Svetskom kongresu herniologa u Majamiju

Podelite

Na nedavno održanom Svetskom hirurškom kongresu herniologa u Majamiju, u američkoj državi Florida, Srbiju su predstavljala dva naša hirurga – 
Prof. dr Prim. Srđan Denčić, iz Opšte bolnice Pirot i 
Dr Slobodan Jovanović, iz Kliničkog centra Niš, prezentujući rezultate minimalno invazivnih operativnih procedura kila prednjeg trbušnog zida.

Po rečima dr Denčića, prednost ovakvih intervencija je što nema drastične operativne traume za pacijente, nema ni klasičnog reza i komplikacije su značajno umanjene.

-Ove operativne procedure se već rutinski rade i u Službi hirurgije Opšte bolnice Pirot. Evidentno da je herniologija jedna od ređih oblasti, u kojoj uspevamo da pratimo savremene trendove i tehnike-kazao je Pirotskim vestima dr Denčić.

dr Jovanović i dr Denčić

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1