Gradska hronika

Dvadeset najugroženijih porodica dobilo pakete sa hranom

U okviru Svetskog dana borbe protiv gladi predstavnici Crvenog krsta danas su obišli dvadesetak najugroženijih porodica u Pirotu i okolnim selima i uručili im vredne pakete sa hranom, sredstvima za higijenu i ostalim potrepštinama.
_DSC2583Po rečima sekretara Crvenog krsta u Pirotu Sanje Stanković, paketi su pripreljeni od najpotrebnijih namirnica svakoj porodici, šećer, ulje, so, brašno, makarone, pirinač, pasulj i druge namirnice.

-Težina jednog paketa je oko 25 kilograma-kazala je Stankovićeva.

vasicZajedno sa ekipom Crvenog krsta jednu od najugroženijih porodica – četvoročlanu porodicu Mijić u naselju Prčevac posetio je i predsednik opštine Vladan Vasić sa saradnicima.

-Naša odgovornost je da ljudima koji su u stanju socijalne potrebe omogućimo  bar minimum uslova za život. Ima puno problema, ali u suštini se trudimo da svi koji pređu prag siromaštva budu korisnici naše pomoći tako da smo i ove godine izdvojili novac za narodnu kuhinju, jednokratne i kontinuirane socijalne pomoći, pakete hrane, za podršku siromašnima koji imaju problema sa nedostatkom sredstava za lečenje dece kojima do 18 godine plaćamo određene lekove, operacije i putovanja. Trudimo se da pomognemo koliko je u našoj moći-kazao je Vasić.

tekst i fotografije Aleksandar Ćirić

 

 

Slične vesti

3 Comments

  1. koliko vidim po namestaju,cokoladica i jabukama ovo uopste ne izgleda kao porodica koja spada u ugrozene.Trebalo je da odnesu ljudima koji jedva krpe kraj sa krajem,koji nemaju ni hleb da kupe,a bombone i cokoladice mogu samo da sanjaju

  2. Ко нема да једе нека му дају 20 ара њиву,а буџет да иде у инфраструктуру и развој,уместо у социјалу

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de