Donacija školi “Mladost” – školska kuhinja za trening životnih veština

Podelite

U okviru konkursa “Da rastemo srećni”, koji je raspisala Fondacija Ana i Vlade Divac u partnerstvu sa NCR Fondacijom, škola za osnovno i srednje obrazovanje “Mladost” u Pirotu dobila je školsku kuhinju za trening životnih veština.

foto Vladan Ristić

Ponosni smo što zajedno sa Ana i Vlade Divac fondacijom, kroz projekat “Da rastemo srecni”, možemo da pomognemo da se deci sa smetnjama u razvoju u Srbiji omogući kvalitetno  obrazovanje i da se pruži podrška  njihovim porodicama. NCR će i dalje podržavati najmlađe kroz ovaj projekat, a posebnu pažnju posvećivaće deci koja se suočavaju sa najvećim problemima, poput dece sa smetnjama u razvoju, rekao je Stefan Lazarević, generalni direktor NCR Srbija i EMEA direktor za spoljne poslove

Direktorka Škole Vesna Todorović kazala je da je pirotska škola Mladost jedna od šest u Srbiji koja je dobila ovu vrednu i veoma značajnu donaciju.

-Deca će zaista koristiti znanja koja će steći u “Kuhinjici učilici”, znanja koja će moći da koriste za svoj život-kazala je ambiciozna direktorka Todorović.

Pomoćnica gradonačelnika Pirota Milica Golubović kazala je da Grad Pirot zajedno sa Kancelarijom za javna ulaganja prošle godine rekonstruisao kompletnu školu Mladost.

-Ova škola je sada pristupačna za svu decu i želela bih da kažem da sada kada imamo dobru osnovu i sve uslove, možemo da radimo i na daljoj nadgradnji i daljem poboljšanju uslova-kazala je pomoćnica Golubović.

Direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac Ana Koeshall istakla je da deca sa smetnjama u razvoju najčešće u potpunosti zavise od odraslih i dodala da je izuzetno važno da se u najvećoj mogućoj meri osamostale, te će u tom procesu kuhinja za trening životnih veština doprineti njihovom boljem snalaženju u svakodnevnim kućnim aktivnostima.

foto Vladan Ristić

Ona je dodala da je škola za osnovno i srednje obrazovanje “Mladost” iz Pirota jedna od šest izabranih škola koje su renovirane u okviru projekta “Da rastemo srećni”. Ukupna vrednost projekta koji je realizovan sa NCR fondacijom je 9.650.000 dinara.

Trening životnih veština namenjen je deci sa smetnjama u razvoju kako bi razvili sposobnosti za samostalniji život, a školska kuhinja omogućiće im osamostaljivanje u kućnim poslovima i razvijanju radnih i higijenskih navika. Deca iz škole “Mladost” moći će da pohađaju različite kulinarske radionice koje su prilagođene uzrastu i individualnim mogućnostima. Kuhinja za razvoj životnih veština koja je obezbeđena ovoj školi sastoji se od nameštaja (kuhinja sa sudoperom trpezarijski sto i stolice), bele tehnike (električni šporet, mikrotalasna pećnica, kombinovani frižider i bojler), malih kuhinjskih aparata (mikser, blender, sokovnik i kuhinjska vaga), posuđa i pribora za jelo.

Pored opremanja i rekonstrukcije škola, velika pažnja posvećena je deci, porodici, roditeljima i nastavnicima. Uz aktivno učešće i volontersku podršku zaposlenih iz kompanije NCR Srbija, kroz projekat je podržan i veliki broj radionica, kao što su ekološke, zanatske, sportske i IT radionice.

Fondacija Ana i Vlade Divac sa partnerima već 11 godina radi na obezbeđivanju uslova za kvalitetno odrastanje i obrazovanje. Do sada je obnovljeno više od 70 vrtića i škola, a oko 20.000 dece je dobilo bolje uslove za obrazovanje i odrastanje.

saopštenje Fondacije

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1