Božićna škola sporta: Mali budući radioamateri ulovili “lisicu”, uspešno sproveli akciju potrage na nepristupačnom terenu

Podelite

Grupa polaznika škole radiomaterstva koju u okviru Božićne škola sporta organizuje Radio klub Pirot danas je na terenu, nedaleko od Crnog vrha, imala praktičnu vežbu gde je mogla da primeni sva dosad stečena znanja. Mali budući radioamateri, kako se kaže u radioamaterskom žargonu, lovili su “APRS lisicu”, tačnije, organizovali su pravu vežbu potrage u prirodi za grupom koja se izgubila u divljini. 

Naime, mali radioamateri podeljeni su u tri grupe, jedna je bila u “bazi” i koordinirala čitavom akcijom, druga grupa je pretraživala teren, a treća je bila grupa za kojom je organizovana potraga.

Potraga je vršena uz pomoć APRS navigacije, a čitavu misiju budući pirotski radioamateri izveli su perfektno.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1