Gradska hronika

​Na Gradini zaplenjeno 3 kilograma zlatnog nakita  

Tokom noći, carinici su u saradnji sa policijom, na Graničnom prelazu Gradina, sprečili jos jedan pokušaj krijumčarenja neprijavljenog zlatnog nakita, ovoga puta teškog gotovo 3 kilograma. 

Zlato je otkriveno у 23:45 casova, на излазу из Србије, tokom kontrole automobila BMW   austrijskih registarskih oznaka kojim je putovao austrijski drzavljanin turske nacionalnosti.
Putnik je cariniku rekao da nema nista da prijavi za carinsku kontrolu, da bi potom na osnovu analize rizika vozilo bilo podvrgnuto detaljnom pregledu.
Tada je u rucnoj torbi pomenutog putnika koju je carinik pronasao ispod suvozacevog sedista otkrivena 61 zlatna narukvica ukupne tezine 2.982 grama. Zlatne narukvice su bile zapakovane u dva nesesera crne boje, a vrednost im se procenjuje na 11.928.000 dinara.
Kod putnika su potom otkrivene i neprijavljene devize, jer je u dzepu od jakne nosio 38.000 evra, a u donjem vesu jos 10.000. Njemu je vracen dozvoljen iznos od 10.000 evra koji ne podleze prijavljivanju, dok je ostatak sume privremeno zadrzan.  
Napominjemo da je nocasnja zaplena zlatnog nakita je treca po redu za poslednjih nekoliko dana, jer su carinici 12. i 13. Februara na istom granicnom prelazu vec zaplenili zlatni nakit vredan oko 8 miliona dinara. Tada je krijumcarenje otkriveno u gotovo identicnim slucajevima, kod austrijskih drzavljana turske nacionalnosti, koji su se iz Austrije uputili ka Turskoj ne prijavljujuci vredan nakit koji nose sa sobom. 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker