Lokalna samouprava

Gradonačelnik Vasić podneo ostavku. U Pirotu lokalni izbori zajedno sa republičkim – 17. decembra!

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić danas je pred početak sednice Gradske skupštine podneo ostavku na tu funkciju. Kako je kazao, jedan od razloga za ostavku je velika ušteda koja bi se ostvarila održavanjem i republičkim i lokalnim izborima u isto vreme, imajući u vidu da su redovni lokalni izbori trebali da budu održani već početkom naredne godine.

Vasić je istakao da ne želi da kupuje tri-četiri meseci na vlasti i da je daleko racionalnije da se izbori održe na isti dan – 17. decembra.

Obrazloženje ostavke pročitala je predsednica Gradske skupštine dr Milena Dimitrijević.

-Naš grad očekuje period ubrzanog razvoja i važnih odluka a za sve to je potrebno potvrditi jasan legitimitet nosioca političkih funkcija. Takođe smatram da je održavanje lokalnih izbora u istom danu sa republičkim, ušteda vremena i novca mojim građanima-navodi se u obrazloženju ostavke gradonačelnika Vladana Vasića.

Gradonačelnik Vasić je kazao odbornicima da nema smisla u par meseci ići dva puta na glasanje, imajući u vidu činjenicu da su naredne godine redovni lokalni izbori u Pirotu, a parlamentarni će biti održani 17. decembra.

-To je jedan od razloga za ostavku, a to su učinile i druge moje kolege širom Srbije. To je jedna vrsta političkog dogovora. Velika stranka mora da ima političke dogovore i važne odluke. Za mene je potpuno svejedno da li ćemo ići na izbore u decembru, ili martu, nećemo da kupujemo tri-četiri meseca na vlasti, to nikome ne treba. Ići ćemo na izbore kada idu svi-kazao je Vasić.

20 godina na funkciji gradonačelnika

On se zahvalio odbornicima na radu od 2020. godine.

-Ove godine se obeležava tačno 20 godina od kako sam ja gradonačelnik i ja sam zaista ponosan na to. Hoću odbornicima da se zahvalim i da podsetim na par momenata. Kada su 2020. godine raspisani izbori počeo je kovid, odložili smo izbore za par meseci. Stranka koju sam predvodio i tada i sada pobedila je na izborima. To je po meni obeležilo 2020. godinu. Godinu dana kasnije bila je velika poplava u Srbiji, Pirot je prošao sa minimalnim posledicama. Počeli smo velike stvari da najavljujemo koje kasnije realizujemo. Avgusta 2021. godine maja meseca počela je izgradnja otvorenog bazena, 2022. godine smo počeli rekonstrukciju Doma vojske, mislim da će naredne godine biti završena. Te godine otvorili smo i teren sa veštačkom travom, a kraj godine označio je onaj incident sa amonijakom. Ovu godinu obeležilo je otvaranje  kupališnog kompleksa koji je u prvoj sezoni imao preko 90.000 posetilaca-poručio je Vasić.

On je dodao da je mandat obeležilo i iniciranje otvaranje Fakulteta organizacionih nauka u Pirotu. 

-Jedan važan korak smo izgurali u prvoj polovini godine kada je Senat Univerziteta u Nišu doneo odluku da podrži inicijativu da se fakultet osnuje i bude deo Univerziteta u Nišu-poručio je Vasić i dodao da će to, po njemu, biti najveći projekat koji će imati ogroman pozitivni uticaj na dalji razvoj našeg grada. 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker