Lokalna samouprava

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić: “Bezbednost svih građana Pirota prioritet je svih službi i lokalne samouprave”

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, pohvalio je saradnju između lokalne samouprave Pirot i Policijske uprave i istakao da je bezbednost građana zajednički prioritet kao i da je  grad Pirot u najvećoj mogućoj meri bezbedan grad.

Predstavnici PU Pirot posetili su OŠ “Vuk Karadžić” i Gimnaziju Pirot kako bi sa predstavnicima škola razgovarali o bezbednosti dece, merama koje su preduzete i mogućnostima za unapređenje istih. Od 1. septembra u svim školama dežuraju školski policajci a načelnik PU Pirot, Dejan Tošić, se sa svojim saradnicima uverio da su škole bezbedno okruženje za decu.

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić,  istako je da je bezbednost dece najvažniji prioritet i da lokalna samouprava ima odličnu saradnju  sa MUP-om  preko Saveta za bezbednost. “Pokušavamo da opremom i drugim sredstvima pomognemo da rad Policijske uprave bude što je moguće bolji” – kaže gradonačelnik.

“Bezbednost naše dece je u prvom planu i tim rezultatima Pirot može da se pohvali a naravno i bezbednost svih građana je veoma važna za nas” – rekao je Vasić.

Gradonačelnik Pirota kaže da je najveći  bezbednosni izazov  migrantska kriza jer se Pirot nalazi na putu migranata. “Radićemo i dalje na tome svi zajedno što se tiče i Saveta za bezbednost i obezbeđenja državne granice da ti izazovi budu što je moguće manji ali ima mnogo stvari na koje ne možemo da utičemo. Tu je i spoljna politika i pitanje dolaska migranata  iz drugih zemalja, uglavnom kroz Pirot prolaze i zadržavaju se veoma kratko. Mi pokušavamo da obezbedimo sredstva i da ih prevozimo u druge prihvatne centre. Pokušavamo i da obezbedimo sredstva za proširenje centra na četvrtom kilometru  i nadam se da će se  tokom jeseni i do kraja godine ovi izazovi  smanjiti.  U svako slučaju na istom smo zadatku a to je bezbednost svih građana Pirota” – poručio je gradonačelnik Pirota,  Vladan Vasić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker